Hankkeet

Digitys-hanke

Digitaalinen media on hyvä juttu, mutta piileehän siellä monenlaisia vaaranpaikkojakin. Onneksi meistä jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa
siihen,  millainen paikka digitaaliset alustat ovat. Omat asenteet, taidot ja toiminnat viitoittavat suunnan turvalliselle digin käyttämiselle! Nurmeksen kaupunki ja Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä toteuttavat yhteistyössä 12 – 17 -vuotiaiden nuorten digiturvataito-osaamista edistävää hanketta. Hanketta rahoittaa Itä-Suomen aluehallintovirasto ja hankkeen toteutusaika on 1.8.2023-31.7.2024..

Hankkeen #digiteemat ovat:
#1 nettikiusaaminen ja häirintä
#2 seksuaalinen houkuttelu eli grooming
#3 ”digi-ilmiöt”

#digiasenteetrules #onkstäänytihanok #mitäsulledigikuuluu

Hankkeen yhteyshenkilö
Henna Kuittinen
Digikoordinaattori,
Digitys-hanke
Nurmeksen kaupunki
puh. 050 470 2448
henna.kuittinen(@)nurmes.fi

Nuotta-valmennuksen laajennus

 

Nuorisokeskuksissa tehtävän nuotta-valmennuksen laajennuksessa kohderyhmänä ovat ne nuorisoryhmät, jotka jäävät perinteisen nuotan ulkopuolelle. Hyvärilässä laajennettu nuotta painottuu ukrainalaisille tarjottavaan perheleiritoimintaan, jonka kautta saatetaan leiriläisiä suomalaiseen kulttuuriin sekä annetaan eväitä sopeutua uuteen yhteiskuntaan.

Hankkeen kesto 1.1.2023 – 31.03.2024.

Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Hankkeen yhteyshenkilö
Miska Valtonen, 
Hanketyöntekijä
Hyvärilä nuoriso- ja matkailukeskus
puh. 050 3284 996 
miska.valtonen(@)nurmes.fi

Roihu-hanke

Roihu-hanke on Hyvärilän- ja Metsäkartanon nuorisokeskuksen yhteishanke, jossa pyritään kehittämään nuorisokeskuksiin uudenlaista toimintakulttuuria. Hankkeessa viritellään luovuutta ja rohkeutta. Näiden avulla löydetään tapoja uudistua ja seurata paremmin ajankohtaisia ja nuoria koskettavia ilmiöitä. Roihu hankkeessa rakennetaan myös ulko- ja sisätoimintaympäristöjä, jotka osaltaan innostavat uudenlaisiin kokeiluihin ja toimintoihin.

Hankkeen kesto 1.1.2022 – 31.12.2024.

Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Hankkeen yhteyshenkilö

Elina Ahonen
Projektipäälikkö
Hyvärilän- ja Metsäkartanon nuorisokeskus
puh. 050 6277967
elina.ahonen@metsakartano.com

 

Etsi