Leirikoulut

Uutiskirje nuorten ja lasten kanssa työskenteleville

Varaa nyt syksyn leirikoulut! Kutsu Teams-tilaisuuteen 19.3. uusimmassa uutiskirjeessämme!

Hyvärilän leirikoulut Nurmeksessa ovat elämää varten!

Uskomme, että leirikoulut voivat muuttaa elämää monella tavalla. Siksi me Hyvärilässä olemmekin keskittyneet pieniin ja suurin kokemuksiin, jotka opettavat, naurattavat, laittavat hikoilemaan, tuovat ihmiset yhteen ja aina välistä täyttävät mahan. Hyvärilä on ympärivuotinen nuorisokeskus leireille, nuorille ja nuorten kanssa toimiville. Sijaitsemme Pohjois-Karjalassa, Nurmeksessa, entisellä maatilalla kauniin Pielisen rannalla. Me teemme työtämme täällä oppimista, mutta myös elämää varten.

Hyvärilä lyhyesti:

 • Olemme yksi Suomen kahdeksasta nuorisokeskuksesta.
 • Olemme nuorten hyvinvointia, oppimista ja kehittymistä varten.
 • Sijaitsemme Pohjois-Karjalassa, entisellä maatilalla järven rannalla.
 • Meillä on erittäin monipuoliset liikuntamahdollisuudet ulkona ja sisällä ympäri vuoden.
 • Lyhyet matkat Kolin kansallismaisemiin, Bomban kylpylään ja Ruunaan koskenlasku- ja retkeilyalueelle

Välimatkoja Hyvärilään: Kuopio 133 km, Kajaani 117 km, Joensuu 132 km, Jyväskylä 278 km, Oulu 282 km, Lappeenranta 364 km, Vaasa 464 km, Helsinki 522 km.

Periaatteemme: Paras leiri koskaan

Haluamme teille leirikoulun, joka on paras leiri koskaan: Yhdessä teemme toiveittenne pohjalta suunnitelman ja toteutamme turvallisen leirikoulun. Näin koette aina Hyvärilän parhaimmat puolet ja voitte keskittyä yhdessäoloon teidän leirikoulussanne.

Mitä leirikoululaiset pitivät Hyvärilästä?

Olemme saaneet aikavälillä 1/2022-6/2023 543 leirikoululaisen vastausta palautekyselyymme. Siitä muutamia nostoja, kuinka he arvoivat meidän palvelumme:

 • Ruoka oli hyvää 4.4/5
 • Tilat olivat siistit 4.5/5
 • Tulisin mielelläni uudestaan 4.6/5

Avoimia palautteita leirikoululaisilta, Kerro mukavin asia leirikoulusta:

 • Tää oli paras luokkaretki! Hyvärilässä oli erittäin kivaa ja hauskaa! Huoneet oli tosi siistit ja paljon tilaa on ollut!!! :) mielellään tulisin uudestaan
 • Luokkalaisiin tutustuminen, uudet asiat kuten ilmakivääriammunta ja paintball, padelkenttä, hienot lomahuoneistot ja hyvä ruoka.
 • Ystävät ja ihana ilmapiiri! Ruoka oli monipuolista ja sopivaa kaikille! Naapurit olivat sosiaalisia ja ystävällisiä! Ohjaajat ja henkilökunta oli ystävällisiä ja tarjoituivat auttamaan! Keli oli mitä oli mutta se ei niinkään ohjelmia haitannut.

Mitä opettajat pitivät leirikoulusta?

Olemme saaneet aikavälillä 1/2022-6/2023 64 opettajan vastausta palautekyselyymme. Siitä muutamia nostoja, kuinka he arvoivat meidän palvelumme:

 • Ruoka oli hyvää 4.8/5
 • Toimintaympäristö oli viihtyisä 4.7/5
 • Asiakaspalvelu oli hyvää 4.7/5

Avoimia palautteita opettajilta:

 • Leirikoulu oli todella hieno ja onnistunut kokonaisuus! Ohjaus oli selkeää ja ryhmänhallinta erinomaista. Etukäteen joitakin oppilaita osa aktiviteeteista jännitti, jopa pelotti, mutta ohjaajien rauhallisuus ja ohjeiden huolellinen läpikäynti sai aikaan luottamuksen ilmapiirin ja moni oppilas ylitti itsensä ja voitti pelkonsa. Kiitämme lämpimästi kaikkia ohjaajia, joita leirin aikana oli ehkä 6, keittiöhenkilökuntaa loistavista ruuista ja respan henkilökuntaa ystävällisestä ja avuliaasta palvelusta!
 • Mahtava paikka. Tulen varmasti uudestaan seuraavankin porukan kanssa, kunhan sen aika koittaa.
 • Oli kyllä ihana leirikoulukokemus. Helppoa oli varata ja puolestamme varattiin myös Bomban kylpylä. Kylpyläläynti kruunasi leirikoulu. Suurkiitos teille.

Autamme teitä suunnittelemaan parhaimman leirin teille

Suunnittelemme yhdessä millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon ennakkoon, miten valmistautua matkaa varten ja kuinka toteutukset rakennetaan käytännön tasolla.

Ota yhteyttä:
Nuorisopäällikkö Tuija Hurri
Puh. 040 7087471, 
tuija.hurri@nurmes.fi

Puh. 040 104 5960 / Hyvärilän vastaanotto • hyvarila@nurmes.fi

Usein kysytyt kysymykset

Monta ohjelmaa mahtuu leiripäiviin?Kahden päivän leiriin mahtuu 3 - 4 ohjelmanumeroa, kolmen päivään leiriin 5 - 8 ohjelmanumeroa, 4 päivän leiriin 8 - 10 ohjelmanumeroa, 5 päivän leiriin 10 -15 ohjelmanumeroa.

Milloin leirikoulu laskutetaan?Emme peri ennakkomaksua ja leirikoulu laskutetaan jälkikäteen, ellei toisin sovita.

Onko Hyvärilässä kioski?Hyvärilässä on kioski ja kahvila-ravintolasta voi ostaa myös ruokatarvikkeita kuten esim. nuotiomakkaroita. Etukäteistilauksesta saa tikkupulla- ja lettutaikinat.

Onko majoituksessa jääkaappi?Kaikissa majoituskohteissa on joko yleinen jääkaappi tai huoneistokohtaiset jääkaapit.

Millaiset välimatkat ovat ohjelmiin? Monet ohjelmat järjestetään Hyvärilän pihapiirissä. Kolin kansallispuistoon ja Ruunaalle on matkaa noin 90km. Bomba Spa on noin 1,5km päässä. Ratsastustallille on 9km.

Etsi