Tekemistä Nurmeksessa kesällä

Vaikka Hyvärilässä on paljon tekemistä, suosittelemme myös piipahtamaan vierailun aikana Nurmeksessa ja lähialueilla. Tässä henkilökuntamme suositukset, mitä tehdä Nurmeksessa.

Alle 2km säteellä Hyvärilästä

  • Heti samassa pihapiirissä komeilee Pielis-Golfingolfkenttä, joka nousi 9-reikästen golfkenttien parhaaksi Kenttärankingissa vuonna 2021. Kenttää kuvataan kauneimmaksi, toiseksi parhaiten suunnitelluksi ja kentän kunto on ollut erittäin hyvä. Lisäksi Pielis-Golf sai Suomen Golfliiton ympäristöpalkinnon vuonna 2024. Rangella voi käydä harjoittelemassa lyöntejä, vaikka greencardia ei vielä olisi. Mailojen ja pallojen vuokra Pielis-Golfin toimistolta, osoitteesta Lomatie 10.
  • Bomba-Hyvärilä rantatie on upea maisemiltaan ja johdattaa sinut Break Sokos Hotel Bomballe, jossa on Nurmeksen tunnetuimmat nähtävyydet: upea hemmottelukylpylä Bomba Spa ja Bomban talo. Bomban talo on karjalainen kulttuuritalo, jossa voit lukea karjalan kieltä, nähdä karjalaista arkkitehtuuria ja käydä taidenäyttelyssä. Poikkea myös tsasounalla, kesätorilla tai treenaa kuntoportailla. Tuulentie 10 ja Suojärvenkatu 2.
  • Luontoliikkujille pururatapohjainen Kartanonkierros lähtee aivan Hyvärilän pihapiiristä. Vihreitä merkintöjä seuraamalla voi jatkaa matkaa Paljakanvaaralle, jonka polulla maasto ja luonto polveilee matkan aikana. Vaaran päällä olevalla laavulla voi nauttia retkieväät.

5km säteellä Hyvärilästä

  • Kajasteen tanssilavallaon kesäperjantaisin lavatansseja livebändien tahdittamina.
  • Näe yksi Suomen parhaiten säilyneistä puutaloalueista Puu-Nurmes Vanhassa Kauppalassa. Samalla alueella on Suomen viidenneksi suurin kivikirkko, Nurmeksen oma kulttuuritalo Nurmes-talo ja satama. Rantaraitti kulkee Vanhan Kauppalan ympäri järven rantoja pitkin. Käy kurkistamassa myös Veturitalleille.
  • Tuoreita Porokylän leipomon ruisleipiä, leivonnaisia ja karjalanpiirakoita voi ostaa leipomonmyymälästä arkisin.

10km säteellä Hyvärilästä

  • Toinen kaupungin keskustaajama Porokylä on saanut nimensä siitä, että koko kylä paloi poroksi aikoinaan. Nykyisin Porokylässä on ostosmahdollisuuksia, muun muassa retkeilyvaatemerkin Sastan outlet myymälä.
  • Näe pienoiskolimaiset maisemat Toivontornin huipulta. Matkalla tornille kyltit kertovat sen alueen luonnosta ja historiasta.
  • Ikolan museo kertoo paikallisesta elinkeinosta ja kuinka täällä on asuttu entisaikoina.

Tutustu koko alueen tarjontaan ja kysy lisää Nurmeksen matkailuneuvonnasta. Tapahtumat löytyvät Pohjois-Karjalan tapahtumakalenterista.