Kansainvälinen nuorisotyö

Kiinnostaako kansainvälisyys, mutta esimerkiksi vaihto-oppilasvuosi ulkomailla tuntuu liian suurelta askeleelta? Kansainvälisyyteen löytyy myös muita polkuja, jokaisen nuoren omaan tilanteeseen sopiva.

Autamme nuoria löytämään oma tiensä kansainvälisyyteen

Yksi tehtävistämme on auttaa nuoria löytämään oma tiensä kansainvälisyyteen ja löytää jokaiselle kukkarolle sopiva tapa kansainvälistyä. Olemme osa kansainvälistä nuorisotyöverkostoa ja pyrimme edistämään kansainvälistä nuorisomatkailua.

Kansainvälisyystyömme tavoitteena on edistää:

  • suvaitsevaisuutta
  • erilaisuuden hyväksymistä
  • yhteisöllisyyttä
  • kulttuurista ymmärtämystä ja kulttuurien välistä vuoropuhelua.

Pidämme kiinni kansainvälisyydestä myös omassa työyhteisössämme: Ulkomaalaiset vapaaehtoistyöntekijät ja harjoittelijat pitävät meidät virkeinä myös silloin, kun emme isännöi kansainvälisiä tapahtumia.

  • Miten voin kansainvälistyä?

    Alle 29-vuotias, sinun on on mahdollista osallistua kansainvälisille leireille Suomessa tai ulkomailla, tai lähteä vapaaehtoisjaksoille ulkomaille. Jaksot voivat olla 2 viikosta 9 kuukauteen.

    Kaiken ikäiset voivat osallistua erilaisiin tapahtumiin Hyvärilässä, jossa tapaat nuoria ympäri Euroopan ja voit harjoittaa omaa kielitaitoasi.

  • Riittääkö kielitaitoni kansainvälistymiseen?

    Koulussa opittu englanninkielen taito riittää, sillä kielitaito kasvaa nopeasti kansainvälisessä ympäristössä. Usein kohteessa englanti ei ole äidinkielenä, joten muutkin opettelevat kommunikoimaan eri kielellä.

  • Voinko lähteä leireille tai vapaaehtoistöihin, vaikka minulla ei ole työkokemusta?

    Voit lähteä. Sinulla ei tarvitse olla työkokemusta tai harrastusten kautta tullutta erityisosaamista. Vapaaehtoistöissä ja leireillä sinut opastetaan työhön.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Hyvärilä nuoriso- ja matkailukeskus, Nurmes

Ekaterina Sysoeva

Kansainvälisen nuorisotyön koordinaattori

ekaterina.sysoeva@nurmes.fi

Puh. +358 (0)50 570 8634

Mari Timonen

Oppisopimusopiskelija

mari.k.timonen@nurmes.fi

Puh. +358 50 324 8151

Kansainvälinen vapaaehtoistyö

Hyvärilän nuorisokeskukselle on myönnetty laatumerkin sertifikaatti Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelman tuki-, koordinointi- ja isäntäorganisaationa.

Vuosittain kansainväliset vapaaehtoiset tulevat Hyvärilään pitkä- ja lyhytaikaisiin ohjelmiin, joiden avulla he voivat tutustua Suomeen ja löytää sisäiset voimavaransa. Vapaaehtoistyöhön kuuluu nuorisotyöntekijöiden auttaminen nuorten leirien ja nuorisotalon päivittäisessä työssä järjestettävien aktiviteettien ja ohjelmien toteuttamisessa, työpajojen ja kulttuuritapaamisten järjestäminen paikallisille nuorille Nurmeksen alueella, tapahtumien ja leirien järjestämisessä avustaminen Hyvärilässä, keittiön ja huollon avustaminen päivittäisessä työssä.

Hyvärilä auttaa suomalaisia nuoria löytämään mahdollisuuksia vapaaehtoistyöhön ulkomailla – ota yhteyttä ja kysy lisää. Kansainvälisiä vapaaehtoistyöhankkeita toteutetaan Euroopan solidaarisuusjoukkojen ohjelman puitteissa.

  • Vapaaehtoistyö mahdollisuuksia

    Yksittäinen vapaaehtoistyö

    Pitkäaikainen vapaaehtoistyö suomalaiselle nuorelle ulkomailla 9 kuukauden ajan:

    Hyvärilällä on mahdollisuus tukea sinua oman projektisi suunnittelussa – ota yhteyttä ideasi kanssa ja lähde unelmiesi vapaaehtoistyöprojektiin.

    Pitkäaikainen vapaaehtoistyö 6-12 kuukautta

    Hyvärilä isännöi pitkäaikaisia vapaaehtoisia, jotka auttavat nuorisotyössä ja pyörittävät sosiaalisen median vapaaehtoistilejä.

    2 kuukauden vapaaehtoistyö

    Hyvärilän nuorisokeskus isännöi kahta ESC-vapaaehtoista heinäkuusta syyskuuhun auttamassa leirikoulujen vetämisessä ja tekemässä luovia projekteja perinnekulttuurin parissa.

    Tiimivapaaehtoistyö

    Hyvärilä isännöi kolmea kansainvälistä tiimivapaaehtoistyötä.

    Tiimivapaaehtoistyö: Vihreä viikko (Huhtikuu-toukokuu)

    Vihreä viikko on tilaisuus nuorille, jotka ovat huolissaan kestävästä kehityksestä ja haluavat toimia sen hyväksi. Vapaaehtoiset järjestävät EU:n vihreän viikon kunniaksi työpajoja paikallisyhteisölle Nurmeksessa, Itä-Suomessa. He myös oppivat, miten Hyvärilän nuorisokeskus Green Key -sertifioituna matkakohteena vähentää matkailun kielteisiä vaikutuksia. Tämä on tarkoitettu nuorille, jotka ovat innokkaita lisäämään tietoisuutta sosiaalisen median kanavien ja työpajojen kautta, jotka ovat valmiita jakamaan vinkkejä kestävään toimintaan ja jotka eivät pelkää liata käsiään osallistumalla Nurmeksen kaupungin kevätsiivoustapahtumaan yhdessä paikallisyhteisön kanssa.

    Keväällä 13 kansainvälisen vapaaehtoisen ryhmä tutki kahden viikon ajan kestävän elämäntavan ja kulutuksen kysymyksiä ja jakoi havaintojaan Nurmeksen ja Valtimon paikallisyhteisön kanssa työpajojen ja luovan toiminnan avulla. Ryhmä vieraili kolmessa koulussa, päiväkodissa ja ammattikoulussa Nurmeksessa ja Valtimolla sekä neljässä eri järjestössä. Vapaaehtoiset järjestivät 11 työpajaa yhteensä 200 osallistujalle, joista suurin osa oli lapsia ja nuoria. Kahden viikon kovan työn, uusien muistojen ja ystävyyssuhteiden jälkeen he palasivat kotiin valmistautumaan uusiin kansainvälisiin seikkailuihin.

    Palautetta:

    ”Osallistuminen työpajoihin kouluissa laajensi näkökulmaani oppimiseen ja sosiaaliseen suunnitteluun. Pienet lapset tietävät paljon enemmän kuin odotamme!”

    Euroopan komissio rahoittaa tätä hanketta Euroopan solidaarisuusjoukkojen ohjelman puitteissa.

    Tiimi vapaaehtoistyö: Summer Talkoot (Heinäkuu)

    Tämä tiimivapaaehtoistoiminta perustuu suomalaiseen perinteeseen, jota kutsutaan talkootoiminnaksi. Talkoot kokoaa koko kylän auttamaan ja tekemään jotain yhdessä. Talkoot Hyvärilässä on hyvä tilaisuus tuoda sukupolvet yhteen ja vaihtaa taitoja, tarinoita ja viettää laatuaikaa merkityksellisellä tavalla. Kansainväliset vapaaehtoiset tutustuvat paikalliseen luonnon- ja kulttuuriperintöön sekä suunnittelevat ja toteuttavat erilaisia aktiviteetteja paikallisyhteisölle. Oletko valmis opettelemaan viikatetta, tekemään hyönteishotelleja ja tekemään sosiaalisen median kampanjoita luonnon monimuotoisuudesta? Tämä ryhmävapaaehtoistyö on moderni tulkinta perinteisestä toiminnasta, joka kokoaa koko kylän yhteen.

    Askeleena kohti luonnon monimuotoisuuskasvatusta ja -suojelua Hyvärilän nuorisokeskus kasvattaa luonnonkukkaniittyä. Eri puolilta EU:ta saapui 14 vapaaehtoisen ryhmä auttamaan meitä sen ylläpidossa ja leikkaamaan ruohoa viikatteella. Pitääkseen kiinni vanhasta TALKOOT-perinteestä – auttaa naapuria tekemään jotain fyysisesti vaativaa tehtävää – he uskaltautuivat myös Murtovaaran museoon auttamaan perinteisen aidan rakentamisessa, Juukaan auttamaan eläinsuojan ylläpidossa, auttoivat vieraskasvilajien torjunnassa ja järjestivät työpajoja paikallisyhteisölle ja lapsille.

    Jotain palautetta: ”Opimme Martti Pellikalta perinteisen tavan leikata ruohoa ja miten perinteinen aita rakennetaan. Toivoisin, että tämä kokemus kestäisi pidempään, jotta voisimme leikata niittynurmia loppuun asti ja että voisimme tehdä enemmän ennaltaehkäisevien lajien torjumiseksi”.

    Euroopan komission osarahoittama Euroopan solidaarisuusjoukkojen ohjelman puitteissa.

    Team volunteering: Kekri (October

    Kekri vapaaehtoisleiri järjestettiin ensimmäistä kertaa lokakuussa 2021. Kekri on syksyinen sadonkorjuun juhla, siirtymä kesästä ja valosta talveen ja pimeyteen Itä-Suomessa. Tämä toiminta kokoaa paikallisen yhteisön yhteen perinteisen sadonkorjuujuhlan teeman ympärille. Vapaaehtoiset tutustuvat suomalaiseen kulttuuriin ja luontoon, kestävään kehitykseen, luovuuteen ja työskentelevät paikallisyhteisöjen eri ikäryhmien kanssa lapsista vanhuksiin. Oletko valmis oppimaan valmistamaan herkullisia ruokia paikallisista raaka-aineista? Oletko valmis auttamaan paikallista yhteisöä ja oppimaan kestävyydestä? Oletko valmis juhlimaan Kekriä? Lisätään tietoisuutta paikallisesta kulttuuriperinnöstä, yhteisön rakentamisesta ja solidaarisuudesta!

Nuorisovaihdot

Yksi parhaista tavoista tavata samanhenkisiä nuoria muista maista on osallistua kansainvälisille leireille Suomessa tai ulkomailla. Valitse itsellesi mieleinen teema ja suunnittele kansainvälinen vaihtojakso haluamallasi tavalla. Sadat nuoret kokoontuvat viikoksi yhteen kulttuurienväliseen vaihtoon ja vuoropuheluun eri teemoista: urheilusta, teatterista, ympäristöasioista, kulttuurista ja perinteistä, henkilökohtaisesta kehityksestä, luonnon löytämisestä ja yhteiskunnallisesta muutoksesta – taivas on rajana! Nuorisovaihtoon voivat osallistua 13-30-vuotiaat nuoret. Pysy ajan tasalla kansainvälisistä mahdollisuuksista ulkomailla Instagramin avulla.

  • Menneitä nuorisovaihtoja

    1) Hyvinvoinnin perusteet: maaseudun nuorten kokemuksia.

    Maaseudulla asuvien nuorten hyvinvoinnille omistettu nuorisovaihto toi 13-17-vuotiaita nuoria Hyvärilän nuorisokeskukseen viikoksi maaliskuussa 2024. Nuorisovaihdon tarkoituksena oli, että nuoret jakaisivat keskenään keinoja siitä, miten selviytyä elämästä syrjäseudulla, jossa ei vain ole kovin paljon tekemistä ja mahdollisuuksia yhteydenpitoon on suhteellisen vähän. Luonnossa, pohdinnassa ja taiteessa vietetyn viikon aikana syntyi monia uusia ystävyyssuhteita ja lisää ideoita kansainväliseen yhteistyöhön ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

    Palautteita:

    ”Tällä kokemuksella oli (ja on edelleen) valtava vaikutus persoonallisuuteeni ja jokapäiväiseen elämääni. Ennen kaikkea siksi, että tuo viikko oli koko elämäni paras viikko. Tapasin äärimmäisen mukavia ihmisiä monista eri maista, ja saimme huomata, kuinka samanlaisia olemme. Sen jälkeen osaan ilmaista tunteitani paremmin ja voin tehdä muiden elämästä hieman parempaa käyttämällä Suomessa oppimiani tekniikoita (kuten asioiden huomaaminen tai yhteyden löytäminen). Vaihdon jälkeen opin myös rakastamaan ryhmätyötä”.

    Yhteistyökumppanit: AC Amics de la Biblioteca de la Fonteta (Espanja), Tudatos Ifjúságért Alapítvány (Unkari), Piliens okeānā (Latvia).

    Euroopan komission yhteisrahoittama Erasmus+ -nuorisotoiminnan akkreditoinnin puitteissa.

     

    2) Maailma lautasella: nuorisovaihto Serbiassa.

    Suomalaisista nuorista koostuva ryhmä osallistui Serbiassa yhteistyössä kumppanimaiden ikätovereidensa kanssa nuorisovaihdon kehittämiseen ja järjestämiseen, joka pyörii elämän parhaiden asioiden ympärillä: ystävyyssuhteiden ja ruoan ympärillä. 20-25-vuotiaat osallistujat tutkivat, miten ruoka vaikuttaa elämäämme vertaistyöpajoissa, joissa käsiteltiin ruokaa ja terveyttä ja sitä, miten ruokavaliomme vaikuttaa meihin, ruokaa ja ympäristöä sekä kestävän kehityksen valintoja, miten ruoka yhdistää meitä ja mitä se merkitsee kulttuurissamme. He vaihtoivat reseptejä ja valmistivat ruokaa yhdessä ja tutkivat, miten eri kulttuurit näkevät ruoan ja miten samanlaisia tapojamme ruokapöydän ääressä on.

    Joitakin tuloksia: se oli meille ensimmäistä kertaa yhteistyötä Serbian ja Pohjois-Makedonian kanssa. Oli erittäin mielenkiintoista tavata ihmisiä eri puolilta Eurooppaa ja oppia perinteisestä serbialaisesta keittiöstä. Oli hieno oppimiskokemus suunnitella työpajoja itse ja pystyi vaikuttamaan, kehittämään prosessia, järjestämään illan. Se oli mullistava kokemus erityisesti uusille tulokkaille. Vaihto tarjosi serbialaiselle kumppanille myös tilaisuuden tehdä uudenlaista yhteistyötä Loznicassa sijaitsevan nuorisotoimiston kanssa ja edistää nuorisovaihtoa.

    Yhteistyökumppanit: isäntä Udruzenje Svetlost (Serbia), Fundacja Teatr Wschodni (Puola), PEL Skopje (Pohjois-Makedonia).

    3) Maailma lautasella: nuorisovaihto Puolassa.

    Suomalaisnuoret osallistuivat Puolan Lublinissa järjestettyyn nuorisovaihtoon, jossa keskityttiin EU-maiden ja eteläisen Välimeren alueen väliseen kulttuurivaihtoon: yhdessä Puolan, Jordanian ja Libanonin nuorten kanssa he tutustuivat ruokakulttuuriin ja sen yhteyteen kulttuurin kanssa. Viikko Puolassa avasi uuden ymmärryksen siitä, miten syvästi kulttuurimme vaikuttavat siihen, miten ajattelemme ruoasta ja ruoanvalmistuksesta: alkaen siitä, mitä valitsemme supermarketissa, aina sukupuolirooleihin ruoanvalmistuksessa ja tarjoilussa. Osallistujat tutustuivat elintarvike- ja terveysongelmiin, maailmanlaajuisiin ruokatrendeihin ja ruokahävikkiongelmiin. Team Finland järjesti vertaisilleen kulttuurienvälisen illan, jossa jaettiin suomalaista tunnelmaa ja kulttuuria.

    Palautetta: ”Söimme paljon hyvää ruokaa, ja olen iloinen, että sain mahdollisuuden parantaa englannin kielen taitojani ja tavata niin monia mukavia ihmisiä. Toiminnan aikana opimme paljon tiimityöstä ja konfliktien ratkaisemisesta. Odotan innolla uusia kansainvälisiä kokemuksia!”

    Yhteistyökumppanit: isäntä Fundacja Teatr Wschodni (Puola), Al-Emad Alkabeer for training and development Co (Jordania), Chabibeh Sporting Club (Libanon).

    Osarahoittaja: Euroopan komissio Erasmus+-ohjelmassa.

  • Yhteistyöhankkeet

    1) Pysy yhteydessä

    Vuosina 2020-2024 Suomen ja Baltian maiden välisessä kumppanuudessa kohdennettiin nuorisoalan ja koulujen välistä monialaista yhteistyötä. Järjestimme yhteistyökumppaneiden Kirkkokadun koulun (Nurmes), Nepenmäen koulun ja Itä-Suomen koulun (Joensuu) kanssa nuorisoleirejä 7-8-luokkalaisille Emmasten koulun (Viro), Varenan koulun (Liettua) ja Enguren koulun (Latvia) oppilaiden kanssa. Kussakin maassa koulujen tukena olivat nuorisotyön järjestöt, kuten Alytuksen nuorisokeskus (Latvia) ja Hiumaan nuorisotyö (Viro). Tutkimme, miten epävirallisen ja virallisen koulutuksen ammattilaiset voivat vaihtaa tietoja ja menetelmiä ja luoda parempia oppimismahdollisuuksia nuorille. Kahdeksan nuorisovaihdon ansiosta nuoret rakensivat ystävyyssuhteita ja yhteyksiä naapurimaasta tuleviin ikätovereihin, ja he pitivät yhteyttä myös hankkeen päättymisen jälkeen. Ammattilaisille järjestetyissä kahdessa seminaarissa saimme selville, miten voimme käyttää virtuaalitodellisuuslaseja nuorten kanssa tehtävässä työssä ja millaisia mahdollisuuksia meillä on tulevaan yhteistyöhön. Toukokuussa 2024 pidettiin hankkeen loppuseminaari Hyvärilän nuorisokeskuksessa, ja edessä on paljon uusia yhteistyöideoita.

    Joitakin tuloksia:

    Hankkeen toimintaan osallistui yhteensä 21 nuoriso- ja kasvatusalan ammattilaista (osa osallistui useampaan kuin yhteen liikkuvuuteen). Yhteensä 75 nuorta osallistui leireille: yksi kotimaassa ja yksi kumppanimaassa, ja he osallistuivat kahteen liikkuvuustoimintaan. Hankkeeseen osallistui 39 opettajaa ja koulujen henkilökuntaa, 12 nuorisotyöntekijää ja 150 nuorta.

    ”Oppilaat kehittivät ymmärrystä Latvian kulttuurista ja kansasta. He alkoivat käyttää englantia viestinnässään”.

    ”Suurin vaikutus oli se, että vieraan kielen käyttö oli helpompaa ja mukavampaa. Oppilaillamme on taipumus olla hyvin konservatiivisia englannin kielen käytössä, vaikka he ovatkin melko taitavia, ja hanke auttoi heitä pääsemään yli ”pelostaan” käyttää taitojaan”.

    ”He oppivat ulkomaalaisista ikätovereistaan ja heidän jokapäiväisestä elämästään ja mielipiteistään pitkien keskustelujen kautta. He oppivat arvostamaan ja nauttimaan ryhmätyöstä ja haasteista”.

    ”Koska meillä oli sekaryhmä, joka koostui FIN:n kahdesta luokasta ja LAT:n kolmesta luokasta – näiden ryhmien väliset rajat ovat hieman hämärtyneet – he hengailevat nyt yhdessä oppituntien välisinä aikoina, ja koulun oppilasparlamentti on saanut tästä valtavan sysäyksen!”. Myös se, että näkee muita ihmisiä ja heidän näkemyksiään asioista ja prosesseista, vähentää kunkin ryhmän ”ahdasmielisyyttä”.”

    ”Järjestelyjen ja työn määrä väheni huomattavasti Hyvärilän avulla. Siellä jo olemassa olevia ohjelmia ja tiloja oli myös hyvä käyttää, ja heidän asiantuntemuksensa tällaisiin ohjelmiin liittyen teki koko kokemuksesta miellyttävämmän ja helpomman”.

    ”Ympäristö mahdollisti sen, että opiskelijat pääsivät helpommin sitoutumaan toisiinsa ilman virallisen oppimisen suorittamisen aiheuttamaa rasitusta. Vaikka kouluvierailu oli erittäin hyödyllinen, todellista hyötyä saatiin epävirallisista oppimistilanteista.” Kouluvierailu oli erittäin hyödyllinen.

    Opetus- ja kulttuuriministeriön osarahoittama.

    2) Harjoittelupaikat slovenialaisille opiskelijoille.

    Yhteistyössä Srechko Kosovelin nimisen Sezana-ammattikoulun kanssa Hyvärilä isännöi ryhmää slovenialaisia harjoittelijoita muotoilun osastolta. He jatkoivat koulukavereidensa vuonna 2023 aloittamaa työtä ja loivat seinämaalauksen Navetta-rakennuksen kiipeilyseinään. Inspiraatiota seinämaalaukseen saatiin Kalevala-eepoksista, paikallishistoriasta ja luonnosta. Päiviä kestäneen tutkimustyön sekä tunnelmataulujen ja suunnittelumallien luomisen jälkeen oppilaat työskentelivät ahkerasti valmistellakseen kiipeilyseinää tulevaa leirikoulukautta varten. Vapaa-ajallaan he tutustuivat Pohjois-Karjalan ympäristöön ja kertoivat kulttuuristaan Hyvärilän henkilökunnalle seinämaalauksen avajaisissa.

    Osarahoittajana Erasmus+ mobility for VET.

Nuorisotyöntekijöiden ammatilliset kehittämistoimet

Nuorisotyöntekijöiden kansainväliset verkostoitumis- ja vaihtohankkeet auttavat kehittämään kontakteja eri puolilta maailmaa tuleviin ammattilaisiin, parantamaan ammatillisia taitoja ja saamaan inspiraatiota uusiin mahdollisuuksiin ja ideoihin. Hankkeissamme luomme mahdollisuuksia kohtaamiseen ja oppimiseen Suomessa ja ulkomailla. Pysy ajan tasalla kansainvälisistä mahdollisuuksista meidän Facebook ryhmästä
  • Menneitä hankkeita

    Polunraivaajat: Nuorten auttamista selviytymään tuntemattomasta.

    5.-8.1.2024 Hyvärilä isännöi 35 nuorisotyöntekijän ryhmää Hollannista ja Suomesta tutkimaan, miten voimme auttaa nuoria paremmin tuntemattomissa tilanteissa. Vertaisoppimiskoulutuksen aiheita mm. kovien tunteiden ja vihan käsittely, yhteys luontoon, pohdintamenetelmät ryhmässä ja yksilöllisesti, parhaiden käytäntöjen vaihto omasta työstä, tiedonvaihto nuorisotyöstä Hollannissa ja Suomessa, ohjaus ja mentorointi – johtaminen yhteyden kautta ja esimerkin antaminen.

    Osallistujien oppimistulokset:

    ”Opin paljon siitä, miten luontohaasteet voivat tuoda henkilökohtaista kasvua sekä kasvua ryhmässä”.

    ”Opin suomalaisesta tavasta! Miten voin käyttää luontoa (nuoriso)työssäni. Myös suomalaisen historian ja mentaliteetin merkitystä. Tämä viikko oli minulle itselleni haastamista ja rajojeni ylittämistä”.

    ”Minulla on nyt enemmän empatiaa nuoria kohtaan ja sen toteuttaminen työssäni”.

    ”Käytännön työkaluja valmennukseen, itsevarmuus tuoda itseäni mukaan, tarinankerronnan integroiminen valmennukseen, oivalluksia leireillemme, työskentely vastarinnan kanssa, luonto työkaluna rauhan ja yhteyden luomiseen”.”.

    ”Jokainen tarvitsee tämän ainakin kerran elämässään: todella elämää muuttavaa!”

    Yhteistyökumppanit: Breekjaar Stichting (Alankomaat).

    Euroopan komission yhteisrahoittama Erasmus+ -nuorisotyön akkreditoinnin puitteissa.

International cooperation projects for organizations

  • Current projects

    YOUNG CLIMATE CAMPAIGNERS FOR THE EUROPEAN GREEN DEAL (CLICA)

    CLICA project is implemented within KA2 of Erasmus+ program in 2022-2024 in a partnership between Hungary, Finland, Greece, Italy, Spain and Cyprus. Our goal is to bring European Green Deal and Agenda 2030 closer to the young people from European peripheral areas. Thoughout the project a CLICA methodology was designed, featuring online micro-learning modules and non-formal learning methods which explain the vision of the European Commission for the more sustainable Europe. read more about the project on CLICA website: https://www.clicayouth.com/ Over a 100 young participants from different parts of Europe are connected on the CLICA platform to exchange their opinions of the  sustainability programs for youth and artivism examples on the platform https://youngclimatecampaigners.com/

  • Project archive

    Find out about international cooperation projects implemented in Hyvärilä in the recent years. Here you can learn about our history of international youth exchanges, volunteering projects, international cooperation projects with schools and organizations.

    2023
    2022
    2021
    2020
    2019
    2018
    2017
    2016

Do you have an international camp idea?

Contact us and let´s make it happen together!

Ekaterina Sysoeva

Kansainvälinen koordinaattori

ekaterina.sysoeva@nurmes.fi

Puh. +358 (0)50 570 8634