Nuotta-valmennus

Nuotta-valmennus toimii työkaluna erityistä tukea tarvitsevien nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille. Nuotan aikana työntekijöillä on mahdollisuus syventää luottamussuhdetta nuoriin ja seurata ryhmän toimintaa uudessa ympäristössä. Nuorille Nuotta-valmennus tarjoaa mahdollisuuden vahvistaa sosiaalisia vuorovaikutustaitoja sekä saada positiivisia onnistumisen kokemuksia ja itsevarmuutta.

Työkaluna erityistä tukea tarvitsevien nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille

Hyvärilän nuorisokeskus tarjoaa rauhallisen, monipuolisen ja luontoa lähellä olevan ympäristön Nuotta-valmennukselle. Nuotan sisältö, kesto ja tavoitteet suunnitellaan yhdessä nuorten ja työntekijöiden kanssa.

Nuotta-valmennus

  • Päivä- tai intensiivivalmennusta
  • Tyypillinen kesto 2-4 vuorokautta
  • 14-29-vuotiaille nuorille
  • Toiminnallisia ja elämyksellisiä menetelmiä pienryhmässä
  • Ryhmä- ja yksilömuotoista tukea

Nuotta-valmennus on maksuton etsivän nuorisotyön ja työpajojen nuorten ryhmille Opetus-ja kulttuuriministeriön tuella. Muut ryhmät voivat tiedustella mahdollisuutta omakustanteiseen Nuotta-leiriin.

Joustavaa ja monipuolista toimintaa

Nuotta-valmennus suunnitellaan yhdessä ryhmän ja yksilöiden asettamien tavoitteiden mukaiseksi. Nuotta tarjoaa nuorelle mahdollisuuden haastaa itseään kokeilemaan uutta toimintaa, jossa jokainen määrittää omat rajansa.

Nuotta-valmentajan tehtävä on kannustaa, antaa positiivista palautetta ja auttaa nuoria käsittelemään koettuja asioita sekä toteuttaa toimintaa nuorisokeskusten pedagogisen työotteen mukaisesti. Myös lähettävien tahojen tarpeet otetaan huomioon, jotta valmennuksen hyödyt saadaan pitkäkestoisiksi.

Nuotta-valmentajaa voi pyytää vierailulle joko osallistumaan suunnitteluprosessiin tai kertomaan tarkemmin Nuotta-valmennuksesta. Osallistuminen onnistuu myös esimerkiksi Teamsin kautta.

Nuotta-valmennuksen ohjelmaan on valittavissa monenlaisia aktiviteetteja, kuten retkeilyä, kädentaitoja tai tarkkuuttaa vaativia lajeja.

Näin osallistut Nuotta-valmennukseen

Aluksi

Varaa Nuotta-valmennukselle ajankohta ottamalla yhteyttä Nuotta-koordinaattoriin. Mikäli mahdollista, ehdota paria eri ajankohtaa, sillä suosituimmat ajankohdat alkukevät ja loppukesä täyttyvät nopeasti. Tässä vaiheessa olisi myös hyvä tietää arvio ryhmän koosta.

Noin kuukausi ennen Nuotta-valmennusta

Toimita Nuotta-koordinaattorille viimeistään 2 viikkoa ennen valmennuksen ajankohtaa varmistus ryhmänkoosta sekä mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Näiden lisäksi tulisi osata vastata kysymyksiin:

  • Mitä haluatte Nuottavalmennukselta ja millaisia tavoitteita ryhmä ja yksilötasolla pyritte saavuttamaan?
  • Onko kenelläkään ryhmän jäsenelle toimintaan osallistumiseen vaikuttavia terveydellisiä erityishuomioita, kuten liikuntarajoitteet?
  • Millaisia aktiviteetteja haluatte valmennuksen ohjelmaan ottaa?

Toiveita on hyvä laittaa muutama varalle ja mainita mitkä niistä ovat erityisen kiinnostavia. Ohjelman suunnittelussa on huomioitava myös muiden ryhmien tilavaraukset, joten mitä aiemmin toiveita laittaa, sitä varmemmin ne voidaan toteuttaa.

Erilaisiin ohjelmavaihtoehtoihinvoit tutustua ennakkoon.

Retkiaktiviteettien kohdalla on hyvä mainita, onko käytössänne oma auto.

Nuotta-valmennuksen aikana

Ohjelmat on suunniteltu olemaan joustavia, joten voit aina ehdottaa ja keskustella asioista ja ideoista myös valmennuksen aikana sekä sitä ennen

Kun saavutte Nuotta-valmennukseen, tulkaa ensimmäisenä päärakennuksen eli Kartanohotellin eteen ja vastaanottoon. Mikäli Nuotta-valmentaja ei ole teitä vastassa, ilmoittaa vastaanotto hänelle teidän saapumisestanne. Jos sovittu saapumisaika muuttuu merkittävästi matkalla, ilmoittakaa siitä Nuotta-koordinaattorille.

Nauti ajastasi Nuotta-valmennuksessa!

Lähtöpäivänä kerätään palautteet sekä sähköisesti, että suullisesti ja käydään läpi mitä valmennuksen aikana saavutettiin. Kehitysideat ja jatkosuunnitelmat ovat aina tervetulleita.

Mikäli jokin on jäänyt epäselväksi tai et ole löytänyt vastausta kysymykseesi, voit aina ottaa yhteyttä Nuotta-koordinaattoriin ja varmistaa asian.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Satu Hietanen

Nuotta-koordinaattori

satu.hietanen@nurmes.fi

Puh. 050 320 8604