Usein kysytyt kysymykset

Tarvitsetko tietoa majoituksesta, kulkuyhteyksistä Hyvärilään, ympäristöstä tai muista palveluista? Etsitkö vastauksia yleisimpiin kysymyksiin näistä aiheista? Olemme koonneet tänne kattavan tietopankin, joka tarjoaa selkeitä vastauksia juuri näihin kysymyksiin. Säästä aikaasi ja löydä tarvitsemasi tiedot helposti ja nopeasti täältä.

Majoitus

 • Onko teillä esteettömiä huoneita?

  Esteettömiä huoneita on hotellin ensimmäisessä kerroksessa, Rantatuvalla ja lomahuoneistoissa. Myös ravintola hotellissa on esteetön. Hotellissa on yleinen inva-wc.

 • Entä jos saavun vastaanoton sulkemisajan jälkeen?

  Mikäli saavutte paikalle sulkemisajan jälkeen, pyydämme ottamaan yhteyttä vastaanottoon ennakkoon. Laitamme ohjeet tekstiviestillä tulopäivänä.

 • Voinko ottaa lemmikin mukaan?

  Voit majoittua lemmikkieläimen kanssa osassa huoneista kaikissa majoitustyypeissä lisämaksusta. Ilmoitathan tästä ennakkoon vastaanottoon. Leirintäalueella lemmikki majoittuu maksutta.

 • Kuinka voin varata huoneen Hyvärilästä?

  Voit varata huoneen soittamalla vastaanottoon puh. 040 104 5960, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hyvarila(at)nurmes.fi tai osan huoneista voi varata verkkokaupan ja Booking.comin kautta.

Liikkuminen

 • Miten pääsen perille autolla?

  • Kuopiosta/Kajaanista/Joensuusta päin tultaessa Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskus sijaitsee n. 3 km päässä Nurmeksen keskustasta. Kuopiontieltä saavuttaessa käännytään liikenneympyrästä oikealle Nurmeksen keskustaan, ajetaan keskustan läpi Lieksan suuntaan KT 73. Ylitetään Mikonniemen silta ja pitkän suoran jälkeen tullaan kiertoliittymään, josta käännytään oikealle – liittymässä kyltti: Kohtavaara-Bomba-Hyvärilä. Ajetaan pienen sillan ja rautatien yli ja ohitetaan Bomballe kääntyvä risteys. Jatketaan Bomban risteyksestä vielä n. reilun 1 km verran, pitkän suoran jälkeen käännytään
   oikealle, koivukujaa pitkin Hyvärilään. Alueen päärakennus, jossa vastaanotto sijaitsee, on
   vaaleankeltainen kivirakennus, Kartanohotelli.
  • Lieksasta päin saavuttaessa Nurmekseen, käännytään kiertoliittymästä oikealle, 3. erkanemiskaista – liittymässä kyltti Kohtavaara-Bomba-Hyvärilä, ajetaan pienen sillan ja rautatien yli ja ohitetaan Bomballe kääntyvä risteys. Jatketaan Bomban risteyksestä vielä n. 1 km verran, pitkän suoran jälkeen käännytään oikealle, koivukujaa pitkin Hyvärilään. Bomba/Hyvärilä tienvarsiopasteita on pääteiden varrella lähestyttäessä Nurmesta.
 • Miten pääsen perille julkisilla liikennevälineillä?

  • Nurmeksen rautatie – ja linja-autoasemat sijaitsevat Nurmeksen keskustassa, n. 4 km päässä Hyvärilästä. Lue lisää Vr-aikatauluista www.vr.fi ja linja-autoliikenteestä www.matkahuolto.fi.
  • Nurmeksen keskustasta Hyvärilään pääset parhaiten joko taksilla tai arkisin käytettävissä on myös Katuri-palvelu, joka kuljettaa kylillä ja taajamassa.
  • Katuri-palveluliikenne on kutsuohjattua reittiliikennettä. Katurin kyydit ajetaan tilausten perusteella kotiovelta kotiovelle tai sovitusta paikasta. Kuljetus on tarkoitettu kaikenikäisille ja autoissa on invavarustus. Lue lisää Katuri-palvelusta, hinnoista ja tilausohjeista täältä.
  • Reissukyyti-sivuston kautta voi etsiä tai tarjota kimppakyytejä Hyvärilään. https://reissukyyti.fi/municipalities/9
 • Onko Hyvärilässä maksuton pysäköinti?

  Hyvärilässä on maksuton pysäköinti. Parkkitilaa on heti kaikkien majoitusvaihtoehtojen edustalla. Muille asiakkaille on runsaasti parkkitilaa hotellin ja PielisAreenan edustalla. Lämmityspaikkoja on runsaasti ja ne ovat maksuttomia. Hyvärilässä on kaksi sähköautojen latauspaikkaa.

Ympäristö

 • Missä on lähin uimaranta?

  Uimaranta sijaitsee hotellista 500 metrin päässä, samassa pihapiirissä.

 • Mitä tekemistä on Nurmeksessa?

  Hyvärilässä on runsaasti tekemistä. Ympäristössä on golfkenttä, padel-kenttä, frisbeegolfrata, leikkikenttä, rantalentopallokenttä, PielisAreena ja hiekkakenttä, jossa voi pelata esimerkiksi kyykkää. Lisäksi ulkopeliareenalla voi pelata koripalloa, sählyä, sulkapalloa ja käsipalloa ym. Vierestä lähtevät ulkoilureitit, jotka toimivat talvisin hiihtolatuna.

  Noin kilometrin päässä on Break Sokos hotel Bomba, jossa on kylpylä sekä alueen tunnetuin nähtävyys, Bomban talo. Noin neljän kilometrin päässä on Nurmeksen keskusta ja sen palvelut sekä historiallinen Puu-Nurmes ja kirkko.

  Tekemistä Nurmeksessa kesällä

  Tekemistä Nurmeksessa talvella

 • Onko lähellä ulkoilureittejä?

  Pihapiiristä lähtee Ellun lenkki, Kotilanvaaran kierros ja rantareitti Break Sokos Hotel Bomballe. Lisäksi lähellä on Toivontorni, Rantaraitti, Raesärkät, Peurajärvi ja Mujejärvi. Neljään kansallispuistoon on noin tunnin ajomatka; Kolin, Tiilikkajärven, Patvinsuon ja Hiidenportin kansallispuistot.

  Retkikohteet

Muut palvelut

 • Saako teiltä ruokaa?

  Hyvärilän hotellin ravintolassa on joka päivä aamupalaa ja lounasta. Lisäksi sesonkiaikaan noutopöytä on avoinna päivällisaikaan. Voit tilata ennakkoon myös ruokia huoneisiin, kodalle ja tilaisuuksiin. Hyvärilässä ei ole ala carte illallista, mutta lähin illallispaikka on noin kilometrin päässä Break Sokos Hotel Bomballa.

 • Miten varaan vuoron PielisAreenalle?

  Varaustilanteen saat tietoosi ottamalla yhteyttä Hyvärilän nuoriso-ja matkailukeskuksen vastaanottoon puh. 040 104 5960 , hyvarila@nurmes.fi

 • Mitkä ovat teidän laskutustiedot?

  Nuoriso – ja matkailukeskus Hyvärilä Oy (entinen Loma-Nurmes Oy)
  y-tunnus 0356915-5

  Laskutus

  1. Paperilaskut osoitteeseen:
  Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä Oy
  Ostolaskut 16945F
  PL 10
  57090 VISMA SCAN

  2. Verkkolaskut osoitteeseen:
  Verkkolaskuosoite: FI4752990120008650
  Operaattori: Osuuspankki (OKOYFIHH)
  Aineistomuoto: Finvoice

  3. Laskut sähköpostitse:
  Laskujen lähetys sähköpostitse osoitteeseen: 16945F@scan.netvisor.fi

 • Pääseekö teille esteettömästi?

  Erilaisten ohjelmien järjestäminen esteettömästi onnistuu Navetassa, PielisAreenalla, Riihikodassa ja luonnossa.