Tekemistä Nurmeksessa talvella

Vaikka Hyvärilässä on paljon tekemistä, suosittelemme myös piipahtamaan vierailun aikana Nurmeksessa ja lähialueilla. Tässä henkilökuntamme suositukset, mitä tehdä Nurmeksessa lumisena aikana.

Alle 2km säteellä Hyvärilästä

  • Break Sokos Hotel Bomballa ovat Nurmeksen tunnetuimmat nähtävyydet: upea hemmottelukylpylä Bomba Spa ja Bomban talo. Bomban talo on karjalainen kulttuuritalo, jossa voit lukea karjalan kieltä, nähdä karjalaista arkkitehtuuria ja käydä taidenäyttelyssä. Poikkea myös tsasounalla, kesätorilla tai treenaa kuntoportailla.
  • Hiihtäjille valaistu hiihtolatu Kartanonkierros, Ellun lenkki ja jäälenkki lähtee aivan Hyvärilän pihapiiristä.
  • Aivan pihapiirissä on lumikenkäreitti, jonka voi mennä lumikengillä, liukulumikengillä tai kävellen.

5km säteellä Hyvärilästä

  • Näe yksi Suomen parhaiten säilyneistä puutaloalueista Puu-Nurmes Vanhassa Kauppalassa. Samalla alueella on Suomen viidenneksi suurin kivikirkko, Nurmeksen oma kulttuuritalo Nurmes-talo ja suojeltu rautatieasemarakennus. Rantaraitti kulkee Vanhan Kauppalan ympäri järven rantoja pitkin, joka on myös lumisena aikana aurattu. Nurmes-talossa on museo, taidegalleria, kirjasto ja elokuvateatteri.
  • Tuoreita Porokylän leipomon ruisleipiä, leivonnaisia ja karjalanpiirakoita voi ostaa leipomonmyymälästä arkisin.

10km säteellä Hyvärilästä

  • Toinen kaupungin keskustaajama Porokylä on saanut nimensä siitä, että koko kylä paloi poroksi aikoinaan. Nykyisin Porokylässä on ostosmahdollisuuksia, muun muassa retkeilyvaatemerkin Sastan outlet myymälä.
  • Näe pienoiskolimaiset maisemat Toivontornin huipulta. Matkalla tornille kyltit kertovat sen alueen luonnosta ja historiasta. Polku on myös käveltävissä lumisena aikana.

Tutustu myös näihin luontokohteisiin: