Perheleiri ukrainalaisille Hyvärilässä

Hyvärilän Nuotta-valmentaja Miska Valtonen järjesti paikallisille ja lähialueiden ukrainalaisille perheleirin 21.6. Ohjelmassa perheleireillä oli luonnossa kävelyä, käsitöiden tekoa, padelin pelaamista ja sup-lautailua, ukrainalaisten toiveiden mukaisesti. Ryhmäkoko aiotaan pitää tiiviinä, jotta yhteisöllisyyttä voidaan tukea vahvemmin.

Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskus tarjoaa perheleirejä ukrainalaisille vuoden 2023 ja alkuvuoden 2024 aikana. Perheleirit tarjoavat ukrainalaisille perheille tilaisuuden jakaa kokemuksiaan, oppia toisiltaan ja saada tukea kotoutumiseen.

Hyvärilässä järjestetään hankemuotoista nuottalaajennusta, johon sisältyy osana perheleirien järjestäminen. Nuotta on sosiaalisen nuorisotyön menetelmä, jota tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö. Valmennuksen tavoitteena on auttaa nuoria kehittämään itseluottamusta, arjenhallintaa, sosiaalisia taitoja ja terveellisiä elämäntapoja. Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustusta on voinut hakea vain yhdeksän Suomen nuorisokeskusta ukrainalaisten tukemiseen. Hanke mahdollistaa valmennuksen tarjoamista ryhmille, jotka ovat aiemmin jääneet Nuotta-valmennuksen ulkopuolelle.

Muita artikkeleita